Son dakika: MSB duyurdu! 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi... Irak'ın kuzeyinde harekat öncesi bahar temizliği

Türk Silahlı Kuvvetleri, harekat öncesi Irak'ın kuzeyinde 'bahar' temizliği yaptı. Haftanin, Gara, Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 32 PKK'lı terörist imha edildi. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Cesur, Azimli ve Muktedir!" notuyla yapılan açıklamada, "Terör örgütlerinin belini doğrultmasına izin vermeyecek, bulundukları bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2024, 12:18 Güncelleme 03 Mayıs 2024, 12:50
Son dakika: MSB duyurdu! 32 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi... Irak’ın kuzeyinde harekat öncesi bahar temizliği

İÇİNDEKİLER

Türkiye, güney sınırlarında bir 'teröristan' kurulmasına asla müsaade etmeyecek.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, bu konuda kararlıyız. Terör çukurlarının dümdüz edilmesi şart" diyerek harekat sinyali vermesi ve Bağdat - Erbil hattında yaptığı tarihi ziyaretler sonrası PKK'ya ölümcül darbe vurmak için hazırlıklar sürüyor.

Irak'tan PKK'ya karşı ilk somut adım geldi.

İmzalanan 'güvenlik iş birliği' çerçevesinde Irak askerleri 33 yıl sonra sınır hattına konuşlandı. Zaho'ya bağlı köylerde de 2 üssün kurulduğu öğrenildi.



HAREKAT ÖNCESİ BAHAR TEMİZLİĞİ

Tüm bu yaşananların gölgesinde Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, harekat öncesi bahar temizliğine başladı.

Irak'ın kuzeyindeki Haftanin, Gara, Hakurk ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde tespit edilen 32 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.




"CESUR, AZİMLİ VE MUKTEDİR!"

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesapları üzerinden "Cesur, Azimli ve Muktedir!" notuyla resmi açıklama yapıldı.

Söz konusu açıklamada, "Terör örgütlerinin belini doğrultmasına izin vermeyecek, bulundukları bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz!" ifadelerine yer verildi.