LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 27 Nisan 2024

Muslera böyle istedi

VOLKAN Demirel, Muslera'ya övgüler yağdırırken "Ligde haksız rekabet yaratıyor. Şampiyonluklarda büyük etkisi var" demişti. Muslera ayrıcalığını ve farklılığını Adana'da bir kez daha gördük. Maç sonu Galatasaray taraftarı karşılaşmada kimin ne kadar oynadığını öylesine güzel tespit etmiş ki kaptan Muslera'yı tribüne çağırıp üçlü çektirdi.
İlk yarı Galatasaray'ı izleyen taraftarlar herhalde tansiyon ilaçlarını erken almış ya da sakinleştirici hap içmişlerdir. Galatasaray, ilk 45'te korku tünelinden geçti ve kalesinde ciddi pozisyonlar verdi ama Muslera devleşti.
Kadife ayak Ziyech, mükemmel bir gol atarak takım üzerindeki baskıyı aldığı gibi taraftarları da rahatlattı. Ardından Kerem Demirbay'ın akıl ve kalite kokan golünü sahalarda çok az görebiliriz.
Yaşı olmayan adam Mertens, o sıcak havada müthiş koştu, savunma yaptı, top çaldı, iki gole de asist yaptı. Mertens bir yıl daha Galatasaray'da olmalı. Barış Alper, bazen mükemmel işlere imza atıyor, elekle su taşır gibi davranıyor.
Galatasaray, Adana'da kazanarak hem kazanamama şansızlığını kırdı hem de şampiyonluğun boyunu kısalttı.

"Galatasaray ilk 45 dakikada korku tünelinden geçti ve kalesinde ciddi pozisyonlar verdi ama Fernando Muslera devleşti."